-
Порции: 10
Яйцата се разбиват с щипка сол и захарта на кристали. Брашното и бакпулверът се смесват и се пресяват в отделна купа.
Към яйцата се прибавят подправките, пакетче масло (разтопено), какаото и киселото мляко при непрекъснато разбиване с миксер.
Постепенно се прибавя и половината брашно. Миксерът се изключва и останалото брашно се прибавя и се доразбърква с шпатула.
По желание се добавят и орехите. Сместа се изсипва в намаслена тавичка, поръсена с брашно. Пече се в умерено загрята фурна и се проверява с клечка за зъби дали е готово.
Докато сладкишът се пече се приготвя глазурата – смесват се 1 пакетче масло, 2 с. л. какао, 1 чаша пудра захар. Всички продукти се слагат в огнеупорен съд и се оставят да се стопят и хомогенизират.
След като сладкишът изстине се изрязва с помощта на кръгли резци, с диаметър малко по-големи от една ягода.
Всяко парче се потапя в топлата глазура и се поставя в чиния. Оставя се да изстине.
Върху всяко парче се слага по една ягода и се декорира с разбитата сметана. Поднася се веднага.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова, www.merudia.bg.
Опитайте още: