
Отварям с нож по дължина свинското бонфиле и го посолявам с морска сол и цветен пипер. В малка касерола запържвам нарязаното на ситно чоризо.
Нарязвам на ситно гъбите и ги прибавям към чоризото.
Като се запържат, прибавям мащерката, като отделям листата и от клончето и добавям маслото. Деглазирам с бяло вино, по възможност шардоне. Тази смес поставям в отвореното филе и навивам на руло.
Върху стреч фолио поставям четирите парчета панчета,поставям навитото филе и завивам в панчетата. Запечатвам филето на загрят тиган с малко зехтин от всички страни и довършвам във загрята на 220 градуса фурна за 10 минути.
През това време съм сложил обелените картофи да се варят в мляко и вода,посолени с морска сол.
След това прецеждам сварените картофи и поливам със студено масло и мляко, като бъркам до получаването на нежно пюре.
Минавам го през сито за да стане пухкаво. Задушавам нарязаните манатарки в малко масло, прибавям пюрето и добавям настърган пармезан, и нарязан на ситно босилек. Вече изпеченото филе разрязвам на две парчета, като проверявам да остане леко розово отвътре.
Слагам пюрето като основа и отгоре поставям филето.
Гарнирам с листа от босилек и чипс от чабата.
Рецептата е предоставена от шеф Петър Янков.