-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете 1 и ½ чаши брашно, 1 и ½ чаши бяла захар, солта и бакпулвера. Месете, докато сместа стане на трохи. Добавете яйчения жълтък и водата. Омесете, докато се получи топка. Разточете я и я поставете в тавичка за печене, предварително намазнена.
В голяма купа смесете ябълките, лимоновия сок, 2 супени лъжици брашно, 1 и ¾ чаши бяла захар и ½ лъжичка канела. Разбъркайте добре и изсипете върху тестото. Поръсете с 2 супени лъжици масло.
В друга купа смесете 1 чаша брашно, 1 чаена лъжичка канела, кафявата захар и 2/3 чаша масло, разтопено. Бъркайте, докато сместа стане ронлива. След това поръсете ябълките с нея.
Печете в предварително загрята фурна за около един час или докато кората стане златистокафява.
Снимка: iStock
Вижте още: