Меню

Апетитна коледна капама

25 декември 2015 | 12:00 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г телешко месо
500 г свинско месо
300 г кайма 
300 г пушен бекон
200 г наденица
100 г ориз
1 кисела зелка
1 голяма глава лук
червен пипер
черен пипер
сол, ако е необходимо
олио
480 мин.

  • Порции: 7-8

Продукти
Приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Към него се добавя каймата. Когато покафенее, се овкусява с черен, червен пипер и се добавя оризът. Долива се и малко вода. Когато плънката е почти готова се снема от котлона и се правят сармички със зелеви листа.

На дъното на гювечето, в което ще готвите капамата, поставете няколко цели зелеви листа. Върху тях се подреждат нарязаното кисело зеле, месо, наденичките и накрая сармичките. Овкусява се с черен пипер, олио, червен пипер. Налива се малко количество вода и се пече в умерена фурна за около 3-4 часа.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай