-
Порции: 10
Пресейте брашното, содата и солта. Заделете ги настрана.
В купа смесете маслото, предварително размекнато на стайна температура с ¼ чаша бяла захар и кафявата захар. Разбъркайте и добавете яйцето и ванилията. Бъркайте още веднъж. След което добавете сухите съставки, които сте заделили настрана.
Омесете тесто, което разделете на 3 части. Разточете всяко топче тесто, завийте ги с опаковъчно фолио и сложете в хладилник за няколко часа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете ½ чаша бяла захар с канелата. Разбъркайте, за да се смесят добре сухите съставки. Ако ви е по-удобно пресейте ги в купичка за поръсване.
От тестото изрежете кръгли формички с помощта на гърлото на обикновена стъклена чаша. Подредете сладките върху лист хартия за печене в тавичка. Поръсете всяка сладка със захар и канела.
Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Охладете напълно преди консумация. Тези коледни сладки са трайни и могат да се съхраняват до 2 седмици в стъклен буркан с капак.
Снимка: iStock
Опитайте още: