Меню

Бърз тиквеник с канела

14 януари 2016 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница
1 кг тиква
1 пакет чаени бисквити
2 чаши захар
1 чаша олио
2 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица канела
60 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Тиквата се настъргва и се разбърква заедно със захарта, канелата и натрошените чаени бисквити. Корите се разгъват една по една, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на охлювчета и се подреждат в предварително намазнена тава за печене.

Тиквеникът се пече до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като е готов се изважда от фурната, оставя се да се охлади и се поръсва обилно с пудрата захар.

Сервира се студен.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай