Меню

Коледно дърво със сирена

18 декември 2017 | 07:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г тесто за пица
200 г различни по вид сирена
масло Lacrima за намазване
няколко стръка магданоз
1 скилидка чесън
50 мин.

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Размесете тестото за пицата и го разделете на равни парчета (трябва да се получат около 15-20 топки от тестото или повече, зависи колко голямо искате да е дървото). Всяка част разточете леко върху набрашнен плот и поставете в средата ѝ по едно малко парче сирене. Ако ще ползвате няколко вида сирена, ще трябва да ги редувате.

Прегънете всички краища на тестото към сиренето и оформете топче. Готовите топчета поставете в тава върху хартия за печене, като оформете с тях елха. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или до готовност.

Извадете тавата от фурната и още докато е топла елхата от тесто я намажете с разтопено масло, в което сте сложили 1 стрита скилидка чесън. За финал поръсете със свеж магданоз.

Снимка и идея: Facebook twisted

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай