Меню

Печено пиле с мащерка и масло

17 декември 2018 | 10:51 | Илияна Николова
Добави в любими
2 цели пилета 
2 лимона 
2 глави кромид лук, нарязани 
4 глави лук шалот, нарязан 
8 скилидки чесън, необелени 
3 супени лъжици зехтин 
сол и черен пипер на вкус 
½ чаша масло, размекнато 
8 щипки мащерка
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете тавичка за печене.

Продупчете лимоните няколко пъти с вилица. Поставете по един във всяко пиле. Поставете пилетата в центъра на тавата едно до друго. Обградете ги с нарязания лук. Разпръснете чесъна наоколо както си е цял. Намажете със зехтин. Овкусете със сол и пипер. Накрая поръсете с мащерката, така че да покрие навсякъде по месото.

Печете за 20 минути в загрятата фурна. Увеличете температурата на 220 градуса и печете за още 30 минути. След като пилетата добият златен загар, намалете температурата, намажете с маслото отгоре и печете за още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай