Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавя се медът, леко разтопен, смлените орехи, олиото, подправките, содата и брашното. Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 6-7 мм. Режат се формички – коледни елхички, мечета, звездички, сърчица и др. и се пекат в намаслена тава в умерена фурна. След изпичане може да се слепят по 2 с мармалад, може да се намажат с разбит на пяна белтък с пудра захар и леко да се запекат, да се потопят в шоколад, да се нарисуват със сладкарска боя и каквото друго Ви подскаже въображението. А даже може да ги вържете на кончета и да украсите Коледната си елхичка! Така ще зарадвате всички и ще създадете много настроение за предстоящите празници!
Коментар: Благодаря ви! Станаха много вкусни!!!
Маргарита Геновска, 48 г.