Меню

Джинджифилови кукис за Коледа

24 декември 2022 | 05:26 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша бяла захар + 2 с.л.
2 и ¼ чаши брашно 
2 чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица сода
¾ чаена лъжица канела 
½ чаена лъжица карамфил на прах
1 щипка сол 
¾ чаша масло, меко
1 голямо яйце 
¼ чаша меласа или мед 
1 супена лъжица вода
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете двете супени лъжици захар в купа и оставете настрана. Пресейте брашното, джинджифила, содата, канелата и карамфила в купа.

Разбийте маслото с чашата захар до пухкава смес. Добавете яйцето, меласата (меда) и водата. Разбийте с миксера, докато съставките се смесят добре. Поръсете ръцете си с брашно и оформете малки топчета от тестото. Подредете ги в тава с хартия за печене, като притиснете леко, за да се сплескат.

Печете в загрята фурна за 10-15 минути или докато бисквитите започнат да се напукват. Извадете от фурната и оставете да се охладят върху решетка за 5-10 минути. Оваляйте в подготвената захар и оставете да изстинат напълно преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай