Меню

Сос грейви за коледната пуйка

25 декември 2022 | 07:46 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша масло 
½ чаша брашно
500 мл пилешки бульон 
1/3 чаша течна сметана 
Сол и черен пипер на вкус 
1 щипка лют червен пипер
45 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на средна към висока температура. Добавете брашното, намалете котлона на слабо и разбърквайте постоянно, докато се смесят добре и не останат бучки. Брашното трябва да се сготви. Ще отнеме около 10-12 минути.

Добавете бульона малко по малко, като разбърквате постоянно. Варете, докато се сгъсти и редуцира за около 15 минути. Добавете сметаната и подправките. Разбърквайте непрекъснато. Оставете соса да къкри на тих огън, докато се сгъсти още и стане с по-кремообразна консистенция.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай