Коледа наближава, а заедно с нея и мирисът на джинджифил и канела. Ако и вие свързвате коледните празници с тези приятни ухания и вкусове, опитайте нашата рецепта за коледни празнични джинджифилови бисквити. Внесете ароматите на Коледа в дома си и се насладете.
Приготвяне
-
За бисквитите:
-
В голяма купа смесете сухите съставки и разбъркайте с бъркалка.
-
В отделна голяма купа с миксер разбийте мекото масло и захарта до пухкава смес или около 2-3 минути.
-
Към сместа добавете меласата, ванилията и яйцето.
-
Разбийте с миксер, докато се смесят добре.
-
Увийте полученото тесто в найлоново фолио и приберете в хладилник за 1 час.
-
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете плитка тава за печене с малко мазнина и поставете хартия за печене.
-
След като тестото е добре охладено го извадете от фолиото.
-
Оформете бисквити в каквито искате форми, след като сте разточили тестото на тънки листове около половин сантиметър.
-
Подредете бисквитите в тавата.
-
Печете за 15 минути в загрята фурна.
-
Извадете от фурната и оставете да изстинат поне 5 минути в тавата и още 30 минути върху решетка.
-
За глазурата:
-
В купа смесете пудрата захар с водата и разбъркайте, докато се получи гъста смес.
-
Залейте изстиналите бисквити или си поиграйте да ги украсите с помощта на пош или шприц.
-
В него прехвърлете глазурата и изрисувайте бисквитите по свой вкус.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?