Меню

Коледни джинджифилови бисквити с глазура

12 декември 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Коледни джинджифилови бисквити с глазура
60 мин.

  • Порции: 10

Коледа наближава, а заедно с нея и мирисът на джинджифил и канела. Ако и вие свързвате коледните празници с тези приятни ухания и вкусове, опитайте нашата рецепта за коледни празнични джинджифилови бисквити. Внесете ароматите на Коледа в дома си и се насладете. 

Продукти
Приготвяне
  1. За бисквитите: 
  2. В  голяма купа смесете сухите съставки и разбъркайте с бъркалка. 
  3. В отделна голяма купа с миксер разбийте мекото масло и захарта до пухкава смес или около 2-3 минути. 
  4. Към сместа добавете меласата, ванилията и яйцето. 
  5. Разбийте с миксер, докато се смесят добре. 
  6. Увийте полученото тесто в найлоново фолио и приберете в хладилник за 1 час. 
  7. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете плитка тава за печене с малко мазнина и поставете хартия за печене. 
  8. След като тестото е добре охладено го извадете от фолиото. 
  9. Оформете бисквити в каквито искате форми, след като сте разточили тестото на тънки листове около половин сантиметър. 
  10. Подредете бисквитите в тавата. 
  11. Печете за 15 минути в загрята фурна. 
  12. Извадете от фурната и оставете да изстинат поне 5 минути в тавата и още 30 минути върху решетка. 
  13. За глазурата:
  14.  В купа смесете пудрата захар с водата и разбъркайте, докато се получи гъста смес. 
  15. Залейте изстиналите бисквити или си поиграйте да ги украсите с помощта на пош или шприц.
  16. В него прехвърлете глазурата и изрисувайте бисквитите по свой вкус.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай