
Това е прекрасна рецепта за ароматен домашен щрудел. Изглежда малко сложна, но е изключително ефектна!
Приготвяне:
В брашното добавете яйцата, захарта и маслото, размекнато на стайна температура. Замесете меко тесто и поставете в хладилник да стегне за около 40-50 минути.
В дълбок съд разбъркайте настърганите ябълка и тиква и останалите продукти и разбъркайте добре.
От тестото замесете кора. В средата поставете плънката и оформете руло. Намажете с прясното мляко и поръсете с малко захар. Поставете на хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за около 60 минути. Нарежете щрудела след като изстине напълно.
Добър апетит!
* * *
Сладкиш с тиква
Тиква – тема от форума
Супа с тиква
Маринована тиква в сироп
Крем карамел с тиква
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Крем от тиква с извара
Печена тиква с яйца и прясно мляко
Десерт от тиква и ябълки