Меню

Баница с кайма и лук

28 декември 2016 | 15:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г кайма смес
2 глави лук
1 яйце
1 пакет кори за баница
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка магданоз
1 щипка чубрица
50 мл олио
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Омесете каймата с подправките и яйцето. Нарежете лука на много ситно. Прибавете и него към каймата и омесете наново. По желание можете да запържите плънката, а можете да я оставите и сурова. Разстелете корите. Намажете всяка кора с малко олио преди да поставите 1-2 лъжици от плънката. Завивате всяка подготвена кора и подреждате в намазнена тава. Печете в загрята на 200 градуса фурна.

* Забележка: Можете да оформите баницата както в кръгла форма, така и на прави банички или кравайчета.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Дедо ( преди 7 години )
Как не ви досрамя да сложите yмpялo животнo в баницата бе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар