90 мин.
-
Порции: 15
Разделете корите на 3 части. Смесете счуканите орехи с канелата. Поръсете всяка част от корите обилно с тях и ги подредете една върху друга. Разтопете маслото до кипене и залейте корите с него, докато е врящо. Печете баклавата на 180 градуса в загрята фурна. След като се изпече я извадете и оставете да се охлади и изпръхне за поне 24 часа.
На следващия ден направете сиропа, с който ще я залеете. За целта смесете килограма захар с 1 литър вода, 1 чаена лъжичка лимонтузу и сложете на котлона да заври. Не оставяйте да ври много време, за да не започне да се сгъстява захарта.
Залейте баклавата със сиропа и оставете да попие добре за още 24 часа. Нарежете подобаващо на ромбчета.
Снимка: iStock
Вижте още 6 рецепти за баклава.