
120 мин.
-
Порции: 8
Измийте и посолете пуйката. Поръсете я с черен пипер и я печете в силна фурна до зачервяване. Вместо с фолио увийте пуйката със зелеви листа/от онези, които няма да използвате за сармите/. Намалете фурната и допечете пуйката. Ако решите да я пълните, задушете лука, нарязан на ситно, добавете ориза и нарязаните, предварително сварени дреболии. Залейте с 300 мл бульон, добавете стафидите, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Когато оризът поомекне, свалете го от огъня.
Напълнете пуйката, зашийте и увийте в зелевите листа. При печенето от време навреме поливайте със соса. За аромат в тавичката сложете една дюля и сушени сливи.
Снимка: istock