Меню

Великденска торта с ориз

10 април 2015 | 15:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ литър прясно мляко
150 г ориз
150 г захар
6 яйца
кората на един лимон
щипка сол
1 чаша ликьор „Амарето“ или друг бадемов ликьор
2 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата и захарта и прибавете настърганата кора от лимон, млякото, ликьора и щипка сол. През това време сварете ориза.

След като е добре сварен трябва да го прецедите и да го сложите в тава с незалепващо покритие. Залейте го със сместа и печете на 180 градуса за около час. Тортата се сервира студена.

Снимка: thinkstock

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
. ( преди 9 години )
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
hahaha, az cial jivot sum bila na oriz - vseki s tova me hrani
отговор Сигнализирай за неуместен коментар