
6 ч.30 мин.
Разтворете маята в хладко прясно мляко. Изсипете двата вида брашно в голяма тава, направете кладенче и започнете да наливате млякото и да замесвате тестото. Добавете яйцето и трите жълтъка, захарта, мекото масло, щипка сол и ванилията.
Месете, докато се получи хомогенна смес. Сложете готовото тесто в купа и я покрийте с кърпа. Тестото трябва да втасва 3-4 часа.
След това намаслете и набрашнете кръгла форма за торти или я покрийте с пергаментова хартия и сложете в нея тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След това извадете питата и я поръсете с двата вида захар.
Снимка: Thinkstock
Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.
Опитайте още: