Меню

Великденска пита

9 април 2015 | 12:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г брашно
250 г брашно „Манитоба“
150 г масло
150 г захар
25 г прясна бирена мая
1 яйце и 3 жълтъка
100 мл прясно мляко
1 ванилия
щипка сол
За поръсване:
пудра захар и кристална захар
6 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Разтворете маята в хладко прясно мляко. Изсипете двата вида брашно в голяма тава, направете кладенче и започнете да наливате млякото и да замесвате тестото. Добавете яйцето и трите жълтъка, захарта, мекото масло, щипка сол и ванилията.

Месете, докато се получи хомогенна смес. Сложете готовото тесто в купа и я покрийте с кърпа. Тестото трябва да втасва 3-4 часа.

След това намаслете и набрашнете кръгла форма за торти или я покрийте с пергаментова хартия и сложете в нея тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След това извадете питата и я поръсете с двата вида захар.

Снимка: Thinkstock

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай