Меню

Пълнено агнешко със спанак

11 април 2015 | 12:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг агнешко месо
500 г пресен спанак
200 г козе сирене
2 супени лъжици кедрови ядки
1 ч.ч. брашно
1 с.л. сол
1 с.л. черен пипер
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. семена от копър
1 с.л. сусамово олио
връв за завързване
сол и черен пипер на вкус
2 ч30 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Поставете обезкостеното агнешко върху дъска, след като сте го измили. С остър нож почистете добре всички бели фасции по месото. С ножа направете няколко разреза в месото на дълбочина около 2 см. Начукайте внимателно месото с чук, за да стане по-крехко, а и по-тънко. Но не прекалявайте.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Поръсете горната страна на месото със сол и черен пипер, след това поръсете и от долната като внимавате да е овкусено равномерно.

Смесете спанака със сиренето. След това го разстелете по вътрешната част на месото. Накрая поръсете с ядките.

Завийте месото с плънката на руло. Завържете го с помощта на връвта. Не се притеснявайте, ако плънката се подава.

В плоска чиния смесете брашното, 1 с. л. сол, 1 с. л. пипер, мащерката, семената от копър. Разбъркайте добре и намажете месото с тази смес. Сместа е суха и ще полепне лесно по месото. Ако се затруднявате, намажете предварително месото с малко олио.

Загрейте сусамовото олио в голям тиган на средна температура. Запържете месото от всички страни, докато добие лек загар.

След това го преместете в тава за печене, предварително намазнена и печете в загрятата фурна.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай