
-
Порции: 10-12
Поставете обезкостеното агнешко върху дъска, след като сте го измили. С остър нож почистете добре всички бели фасции по месото. С ножа направете няколко разреза в месото на дълбочина около 2 см. Начукайте внимателно месото с чук, за да стане по-крехко, а и по-тънко. Но не прекалявайте.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Поръсете горната страна на месото със сол и черен пипер, след това поръсете и от долната като внимавате да е овкусено равномерно.
Смесете спанака със сиренето. След това го разстелете по вътрешната част на месото. Накрая поръсете с ядките.
Завийте месото с плънката на руло. Завържете го с помощта на връвта. Не се притеснявайте, ако плънката се подава.
В плоска чиния смесете брашното, 1 с. л. сол, 1 с. л. пипер, мащерката, семената от копър. Разбъркайте добре и намажете месото с тази смес. Сместа е суха и ще полепне лесно по месото. Ако се затруднявате, намажете предварително месото с малко олио.
Загрейте сусамовото олио в голям тиган на средна температура. Запържете месото от всички страни, докато добие лек загар.
След това го преместете в тава за печене, предварително намазнена и печете в загрятата фурна.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: