Един от дългоочакваните пролетни празници е Великден. Подготовката за него започва седмица по-рано в Страстната седмица. Част от нея е и празничната трапеза. Освен традиционните боядисани яйца, козунаци и празнични пити, на трапезата ни трябва да има и ястия приготвени с агнешко месо.
То има редица здравословни ползи, едни от които включват: високо съдържание на протеини, калций и фосфор. агнешкото месо може да ви осигури добри количества от важните витамини В1, В12, а и селен. Също така редовната му консумация намалява риска от развитието на рак, а приготвено здравословно може да бъде част от вашата диета.
Споделяме няколко чудесни рецепти с агнешко за вашата празнична трапеза.
Пълнено агнешко джобче с дроболинка по северняшки
Великденско дробено с вкусна заливка
Агнешко роле със салата табуле
Агнешка яхния или яхния от агнешки врат
Панирани агнешки котлети с розмарин
Печено агне (или яре) за Великден