Меню

Печени агнешки котлети с подправки

30 март 2022 | 06:24 | Илияна Николова
3 от 7 гласа
Добави в любими
½ чаша галета 
2 супени лъжици пресован чесън 
2 супени лъжици розмарин
2 чаени лъжици сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
2 супени лъжици зехтин 
10 броя агнешки котлети с кост
1 супена лъжица дижонска горчица
90 мин

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. Преместете скарата на фурната на средна позиция, така че да я приближите до реотаните. Овкусете котлетите със сол и пипер. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на висока температура. Запечатайте в нея котлетите за 1-2 минути от всяка страна.

Намажете с горчицата. Оваляйте добре в подправките и галетата, докато сместа полепне добре. Подредете в тава за печене. Увийте с фолио кокалчетата, за да не се овъглят.

Печете котлетите в загрятата фурна за около 15 минути в зависимост от това колко изпечено искате да е месото.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай