Меню

Великденско предястие

7 април 2008 | 09:52 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
8 сварени яйца 
сварен спанак 
100 г сардина от консерва 
2 с. л. соев сос 
40 г масло 
4 с. л. сметана 
4 с. л. прясно мляко 
1 к. л. босилек 
сол и смлян черен пипер
40 мин.

Продукти
Приготвяне

Сварените яйца режем на две по дължина, изваждаме жълтъците и ги слагаме в дълбок съд. Прибавяме намачканата сардина, 1 с. л. сметана, соев сос, босилек и черен пипер. Пълним яйцата с тази смес, прилепваме двете половинки. 

В разтопено масло пържим ситно нарязания сварен спанак. Посоляваме и добавяме черен пипер, прясно мляко, останалата сметана, соев сос. Когато сосът се сгъсти го сипваме в подходяща за сервиране по-дълбока чиния. Върху соса нареждаме пълнените яйца, отгоре ги заливаме със същия зелен сос за цвят и украсяваме всяко яйце с малко парченце домат.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Готвачка ( преди 5 години )
Гледате ли какви снимки слагате към рецептите? Нямат нищо общо, ама нали трябва да сме *** и да харесваме всичко и да казваме "браво".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Пепи ( преди 12 години )
Яйцата за Великден трябва да са цели, обаче за други случаи могат и пълнени половинки да се разположат върху спаначеното пюре, тогава и предястието ще изглежда по друг начин и в повече цветове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Елеонора ( преди 12 години )
Като се замислиш - елементарна рецепта, но трябва да имаш малко фантазия и изобретателност. За Великден си знаем зелената салата с варени яйца, а колко е добре да има такива варианти, да си обменяме опит и да радваме сътрапезниците си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Станислава ( преди 12 години )
СТРАХОТНА ВКУСОТИЯ.НЕ СЕ БАВЕТЕ А Я НАПРАВЕТЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Daniela ( преди 12 години )
Браво на Светла. Опитах рецептата и е фантастична. Много е подходяща за сезона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 12 години )
Аз като "млада домакиня" събирам рецепти за да радвам съпруга си. Тази ми се вижда вкусна и лесна и ще я включа в кулинарния си тефтер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Гергана ( преди 12 години )
Наистина е интересно предложеното предястие. А според мен сосът може и да е друг, например доматен или бешамел, но за Великден е добре да е зелен - пролетен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Радослава ( преди 12 години )
Правя същото предястие, само без да пълня яйцата с такава смес, ще опитам тази рецепта, струва ми се че ще бъде много вкусна и е подходяща не само за Великден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар