Меню

Апетитна скумрия с чили и чесън

6 декември 2014 | 10:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 филета  скумрия 
3 червени люти чушки
5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
лимонов сок
зехтин
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Нарежете на много ситно магданоза, чесъна и лютите чушки (предварително махнете семената им). След това овкусете с малко зехтин, лимон, сол и черен пипер. В купичка разбъркайте добре нарязаните на ситно подправки.

С тази смес намажете обилно рибата от двете и страни. Загрейте добре грил тигана и печете рибата в продължение на 2-3 минути за всяка страна.

По време на готвенето може да й добавите още малко лимонов сок. Сервирайте с подходяща гарнитура, като свежа салата, задушени картофи, картофено пюре и други.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай