Меню

Печена сьомга със салца от авокадо

30 ноември 2016 | 17:40 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 филета сьомга
1 с.л. зехтин 
1 чаена лъжичка стрит кимион
1 чаена лъжичка червен сладък пипер на прах
сол на вкус
лют червен пипер на вкус
черен пипер на вкус

За салцата от авокадо:
2 броя авокадо
1 малка глава червен лук
сокът от два лимона
няколко стръка магданоз
сол на вкус
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В чиния смесете солта, червения и черния пипер, лютия пипер, кимиона, лука. Добавете зехтина към тях. С получената паста намажете рибата и я поставете в добре загрят грил тиган. За всяка страна ще са необходими около 3-4 минути.

За да направите салцата, извадете месестата част от авокадото и го сложете в купа. Намачкайте го и прибавете към него ситно нарязания лук, лимоновия сок и наситнения магданоз. Разбъркайте добре. Сервирайте рибата с гарнитура по желание и добавете в чинията от салцата.

Снимка: iStock

Вижте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай