Меню

Салата от тиквички и моркови

4 юни 2016 | 13:00 | Михаела Лазарова
1 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма тиквичка
1 краставица
няколко репички
3 моркова
За дресинга:
сокът на два лимона
зехтин
сол и черен пипер на вкус
половин люта чушка, нарязана на ситно
15 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Измийте добре зеленчуците и обелете морковите и краставицата. С помощта на белачка нарежете на тънки ленти тиквичките и морковите, а репичките и краставицата на колелца.

Тиквичките не трябва да се режат изцяло. Стигнете ли до сърцевината им, където са семките, тази част няма да ви трябва за салата.

Сложете зеленчуците в купа и ги залейте с дресинга. Разбъркайте добре и поръсете със свеж магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай