Обелваме лука и моркова. Лука можем да нарежем на дребно или да го настържем на ренде. настъргваме и моркова. Изсипваме ги в тавичка или тенджерка. На дъното слагаме малко олио – леко да се покрие. Изсипваме измития ориз и подправките. Слагаме малко вода. Разбъркваме и оставяме ориза леко да се запържи и задуши. Когато оризът попие водата махаме сместа от котлона и оставяме леко да се охлади.
През това време вземаме лозовите листа. Аз ги държа във фризера. Размразяваме ги като за кратко ги потапяме в гореща вода. Вземаме малка лъжичка и пълним сармичките, завиваме ги и ги подреждаме в тавичка. Покриваме ги с малко вода.
Отгоре слагаме чиния, която да ги притисне. И печем във фурната до готовност.
Трябва да направим повече, защото са много малки, а пък много вкусни.
Опитайте още: