Кисело зеле с ориз на фурна

21 ноември 2013 | 15:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша ориз
1 не много голяма зелка
2 домата или доматено пюре
10 скилидки чесън нарязан
2 глави лук
червен пипер, черен пипер
2-3 сухи чушки
20 мл олио

Продукти
Приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Към него се добавя оризът и се бърка докато стане прозрачен. След това се слагат нарязаната зелка, червен пипер, черен пипер и сухите чушки. Добавят се вода и малко количество зелев сок. Когато оризът е готов се добавят чесънът и доматите. Всичко се изсипва в тавичка и се запича.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай