Пълнени сушени чушки с боб и орехи

15 декември 2014 | 11:43 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
4-5 с.л. олио
2 глави кромид лук, нарязани на ситно
1 морков, нарязан на кубчета
500 г боб, сварен
15 бр сушени чушки
150 г смлени орехи
1 с.л. червен пипер
1 с.л. джоджен
2 ч.л. чубрица
¼ чаша вода
2 с.л. зехтин
1 щипка сол
1 ч.30 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Накиснете чушките в гореща вода за около 20 минути, за да омекнат. Загрейте олиото в тиган на средна температура и задушете лука и моркова, също да омекнат. Овкусете ги с червения пипер като разбърквате постоянно, докато се поеме напълно мазнината. Прибавете сварения боб и смлените орехи. Разбъркайте отново.

Джодженът и чубрицата също се прибавят и се разбърква много добре. Подправете със солта. С получената добре разбъркана смес напълнете чушките и ги подредете в тавичка. Полейте с водата. Тавичката е предварително намазнена.

Намажете чушките отгоре със зехтина и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Снимка: neli.bgvhod

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
wildfire ( преди 10 години )
0 rate up comment 3 rate down comment
### ( преди 10 години )
kak da razbiram predlojenieto ? v kakav smisal e ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар