1 ч.30 мин.
-
Порции: 15
Накиснете чушките в гореща вода за около 20 минути, за да омекнат. Загрейте олиото в тиган на средна температура и задушете лука и моркова, също да омекнат. Овкусете ги с червения пипер като разбърквате постоянно, докато се поеме напълно мазнината. Прибавете сварения боб и смлените орехи. Разбъркайте отново.
Джодженът и чубрицата също се прибавят и се разбърква много добре. Подправете със солта. С получената добре разбъркана смес напълнете чушките и ги подредете в тавичка. Полейте с водата. Тавичката е предварително намазнена.
Намажете чушките отгоре със зехтина и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Снимка: neli.bgvhod
Опитайте още: