![4-5 с.л. олио
2 глави кромид лук, нарязани на ситно
1 морков, нарязан на кубчета
500 г боб, сварен
15 бр сушени чушки
150 г смлени орехи
1 с.л. червен пипер
1 с.л. джоджен
2 ч.л. чубрица
¼ чаша вода
2 с.л. зехтин
1 щипка сол](/media/files/resized/article/654x358/6f2/b06ea46b4e7266e86195d45348f6e6f2-19e4bddec6902c63627c583cfafb5723.jpg)
1 ч.30 мин.
-
Порции: 15
Накиснете чушките в гореща вода за около 20 минути, за да омекнат. Загрейте олиото в тиган на средна температура и задушете лука и моркова, също да омекнат. Овкусете ги с червения пипер като разбърквате постоянно, докато се поеме напълно мазнината. Прибавете сварения боб и смлените орехи. Разбъркайте отново.
Джодженът и чубрицата също се прибавят и се разбърква много добре. Подправете със солта. С получената добре разбъркана смес напълнете чушките и ги подредете в тавичка. Полейте с водата. Тавичката е предварително намазнена.
Намажете чушките отгоре със зехтина и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Снимка: neli.bgvhod
Опитайте още: