Празничен ошав за Бъдни вечер

24 декември 2017 | 07:00 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 л вода
50 г сушени сливи
50 г сушени кайсии
50 г сушени круши
50 г сушени ябълки
2-3 зрънца карамфил
1 щипка канела
3 супени лъжици кафява захар
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Измийте плодовете. Накиснете ги в студена вода за около 2 часа, за да омекнат. Изплакнете ги и ги поставете в дълбока тенджера. Залейте с литър вода. Нека водата да заври на средна температура. Добавете захарта, канелата и карамфила. Нека ври още няколко минути, докато захарта се разтвори напълно. Ошавът се сервира горещ на празничната трапеза.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай