Мързеливи зелеви сарми

21 декември 2023 | 15:49 | Михаела Лазарова
5 от 9 гласа
лесно
Добави в любими
1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
90 мин.

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне
  1. В дълбока тенджера загрейте олиото.
  2. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови.
  3. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок.
  4. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
  5. Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях).
  6. След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка.
  7. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай