Селски боб със зеленчуци

17 декември 2017 | 08:00 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г боб
2 глави кромид лук
2 моркова
2 чушки
1 стрък целина
1 сушена люта чушка
50 мл олио
1 кубче масло
3 стръка джоджен
1 супена лъжица доматено пюре
1 чаша доматен сок, прецеден
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 супена лъжица брашно
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Накиснете боба за една нощ. На сутринта излейте водата, измийте добре боба. Поставете го в тенджера с прясна вода и го сварете. Прецедете сварения боб и изхвърлете водата.

Зеленчуците нарежете на ситно. Запържете ги в сгорещеното олио. Към тях добавете маслото и разбърквайте. След като се запържат добавете и лютата чушка, доматеното пюре, доматения сок и джоджена заедно с черния пипер. Разбъркайте.

Към зеленчуците добавете боба. Разтворете червения пипер, черния пипер и брашното в малко вода, за да се смесят. Добавете към боба и разбъркайте запръжката. Посолете ястието, налейте малко топла вода, колкото да покрие продуктите. Отново разбъркайте и прехвърлете всичко в тава за печене.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай