
-
Порции: 6
Накиснете боба за една нощ. На сутринта излейте водата, измийте добре боба. Поставете го в тенджера с прясна вода и го сварете. Прецедете сварения боб и изхвърлете водата.
Зеленчуците нарежете на ситно. Запържете ги в сгорещеното олио. Към тях добавете маслото и разбърквайте. След като се запържат добавете и лютата чушка, доматеното пюре, доматения сок и джоджена заедно с черния пипер. Разбъркайте.
Към зеленчуците добавете боба. Разтворете червения пипер, черния пипер и брашното в малко вода, за да се смесят. Добавете към боба и разбъркайте запръжката. Посолете ястието, налейте малко топла вода, колкото да покрие продуктите. Отново разбъркайте и прехвърлете всичко в тава за печене.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.
Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“
Снимка: iStock
Опитайте още: