Знаете ли, че... гроздето избухва в микровълновата?

А бананите пък са радиоактивни!

29.09.2015г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: pixcooler.com

Снимка: pixcooler.com

Знаем, че плодовете са задължителна част от трапезата ни. Те са едни от най-ценните носители на витамини и минерали за човешкия организъм.

Но има неща, които не знаем за плодовете и с които смятаме да ви запознаем в рубриката „Знаете ли, че...?“

Знаете ли, че в САЩ плодовете, които се продават по щандовете понякога са откъснати преди повече от година?

Ягодата всъщност не е горски плод. Бананът обаче е.

Вероятно няма да искате да изпробвате това, но все пак, ако решите да слагате грозде в микровълновата фурна знайте, че то експлодира при нагряване от микровълни.

Ябълките, прасковите и малините са от семейството на розата.

Знаем, че цитрусите са сред най-богатите на витамин С. Портокалите обаче не са сред тях, противно на общото схващане.

Най-популярният плод в цял свят е... доматът!

Зърната кафе не са просто зърна – те са семена на плода на храста, от който произлизат.

Снимка: iStock

Бананите са съвсем малко радиоактивни.

Пиенето на лекарства с прясно изцеден сок от грейпфрут може да предизвика внезапно предозиране на активното вещество и дори смърт.

Краставиците също са плодове, противно на повсеместното им възприемане като зеленчуци.

Съществува дърво, наречено „плодова салата“, тъй като може да ражда до 7 различни вида плод по едно и също време.

Доматите имат повече гени от хората.

А пък бананите имат с около 50% сходни гени с човешките.

Ананасът също се причислява към горските плодове по своите особености.

Ягодите имат повече витамин С от портокалите.

Коментирай