Животът поднася хубави изненади!

21.03.2005г. / 09 12ч.
Аз жената
Животът поднася хубави изненади!

Камелия Тодорова едва ли има нужда от представяне. Известна най-вече с гласа и творчеството си, тя е и нежна и грижовна майка, изтънчена и фина жена и успява да се справи с нелеката задача да отгледа двете си дъщери-близначки и в същото време да е винаги сред успяващите на родната и световна музикална сцена. Ето още няколко щриха към това познато и обичано лице, в интервю специално за нашето издание, за което сърдечно благодарим!

За каква професия мечтаехте като дете?

Много обичах да мечтая и най-много от всичко исках да бъда кинозвезда. В най-ранно детство, живота ми протичаше в непрекъснати етюди. Създавах си мой илюзионен свят и харесвах много всевъзможните си превъплъщения. По-късно мечтаех да стана дизайнер и архитект. Съдбата обаче преобърна живота ми на 180 градуса, когато реших да бъда актриса в театър "4х4" и най-малко си представях, че ще стана певица. Но живота поднася и своите хубави изненади!

Какви са Вашите професионални амбиции в момента?

Държа да поддържам нивото на моята музика и на интерпретаторския си професионализъм. След албумите “Привличане”, “Настроение”, “Докосване”, “Перли”, “Удоволствие” сега работя над нов проект озаглавен "Have a good time".

Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Или се чувствате дискриминирана или улеснена от пола си?

Това да бъдеш артист е трудна професия и особено, когато си жена. Който си мисли, че това е предимство дълбоко се лъже! Трудно е съчетанието на натура и на така наречения еманципиран принцип на професията. За мен е трудно, тъй като прекалено много ми харесва усещането за жена, в истинския смисъл на тази дума.

Дискриминацията принципно съществува, макар да не се признава. Фактът, че си жена, би могъл да те улесни, но компромисите, които трябва да понесеш са двойно по-големи, отколкото при мъжете.

Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?

Винаги и особено след завършване на проект или етап от творческия ми път идва моментът на равносметката. И имайки в предвид моя характер, аз все още смятам, че не съм достигнала своя най-голям успех. Нали човек се учи докато е жив?! Много ми е чудно как младите артисти още с първия успех решават, че са звезди. А те всъщност знаят ли какво е това?

За кое отделяте повече време – за семейството или за професията си? Това го налагат обстоятелствата или е ваше решение?

Стремя се така да разпределям времето и енергията си, че да имам време и за двете. Нужна е изключителна дисциплинираност, за да се съчетават и да не си пречат.

На какво искате да научите своите деца?

Най-вече да уважават себе си и да бъдат достойни с това, което планират за своя бъдещ живот.

Какво послание бихте отправили към българките?

Да бъдат освободени от предразсъдъци, независими и силни. Това не значи да бъдат непременно еманципирани, а да се наслаждават на съдбата създала ги да бъдат жени.

Любим цвят

Моят любим цвят се определя от настроението ми и обстоятелствата.

Любима готварска рецепта

Готвенето или по-точно кулинарията са едно от моите хобита. Начин на разтоварване, творение, който аз преживявам с удоволствие.

Задушена риба на тиган

Продукти:

4 филета от риба сьомга (по 220 гр. едното)
600 гр. спанак
600 гр. картофи
чесън
червен пипер
пресен магданоз
пресен босилек
1 лимон
зехтин

Избират се хубави парчета от сьомга филе по възможност незамразени (ако се размразяват, то тогава трябва леко да се подсушат преди готвене).
Използва се тефлонов тиган с капак. Слага се съвсем тънък слой от зехтин на дъното на тигана и се поставят парчетата от сьомга. Поръсва се със сол и червен пипер. Тънки резенчета лимон и нарязан на филийки чесън се поставят върху рибените парчета и тигана се захлупва. Това се приготвя на слаб котлон и се задушава около 15-20 мин.
Ястието се сервира със задушен пресен спанак и варени картофи.
В тиган намазан със зехтин се прибавя добре измит спанак на цели листа като се разбърква непрекъснато. След запържването му котлонът се гаси и тигана се захлупва, за да може спанакът добре да се задуши. Задушаването трае около 3-4 мин., след което се подправя с малко вегета, сол, чер пипер.
Добре измити картофи се нарязват на едри парчета и се сваряват. Когато картофите са готови се изсипват с добре разтопено масло и поръсвате с нарязания пресен магданоз и босилек.
Ястието се сервира топло.

Коментирай