Успехът е най-голям за момента!

25.04.2005г. / 09 42ч.
Аз жената
Успехът е най-голям за момента!

Ани Младенова – човекът, който стои зад българското издание на най-четеното и най-женско списание – Cosmopolitan. Открита, красива, амбициозна и още каква – може да стане ясно в интервюто по-долу, дадено специално за Аз-жената, за което й благодарим!

За каква професия мечтаехте като дете?

Тъй като съм дъщеря на актриса и художник, редувах в мечтите си тези две професии. Когато наближи 11-ти клас, рисуването току-що беше отстъпило за пореден път място на актьорстването и затова се бях подготвила да кандидатствам в НАТФИЗ. Но родителите ми държаха да имам “истинско” образование и в крайна сметка записах английска филология. Още в трети курс започнах да работя като журналист и днес съм доволна от професията си, защото съчетава по най-добрия възможен начин творческото с практичното.

Какви са Вашите професионални амбиции в момента?

Амбициите ми са свързани със задържането на Cosmopolitan на лидерската позиция сред месечните списания. Когато в продължение на една година се радваш на огромна читателска аудитория и безпрецедентен за България тираж (60 000 бройки месечно) е много лесно да си повярваш, а това е началото на края. Екипът ни е много силен и сме амбицирани да продължаваме да бъдем интересни на читателите си, да се развиваме и да сме №1, въпреки че предстои медийната сергия да става все по-конкурентна територия.

Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Или се чувствате дискриминирана или улеснена от пола си?

На мен лично не ми се е случвало да изпитвам професионални трудности заради това, че съм жена. Напротив, жените сме много чувствителни и интуитивни, а това са безценни качества, когато работата ти изисква да напипваш правилната посока и да балансираш между много хора, за да може екипът, с който работиш, да е щастлив и мотивиран и нещата да се движат гладко напред.

Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?

Не мога да кажа точно – има много неща, които са ме направили щастлива и горда, както в професионален, така и в личен план. Всеки успех е най-голям за момента, в който се случва. Но според мен е хубаво непрекъснато да си поставяш нови и нови цели и да работиш за постигането им, за да догонваш себе си и да не лежиш на стари лаври.

\n

За кое отделяте повече време – за семейството или за професията си?
Това го налагат обстоятелствата или е ваше решение?

\n

Работата заема една много голяма част от ежедневието ни, но смея да твърдя че това никога не ме е натоварвало, може би защото винаги съм работила неща, които ми доставят удоволствие. Държа обаче личният ми живот също да е пълноценен и никога не го загърбвам в името на работата. При едно добро разпределение на времето, то стига и за двете неща.

\n

На какво искате да научите своите деца?

\n

Да се радват на живота, да са щастливи и да постигат нещата с лекота.

\n

Има ли тема, която силно Ви вълнува, но не може да бъде включена в списанието ви?

\n

Cosmopolitan има страхотна концепция именно защото списанието е замислено така, че да говори за всички неща, които вълнуват младите жени тук и сега. В този смисъл не се сещам за тема, която ми е интересна и не може да намери място на страниците на Cosmo – напротив всяка една идея, която хваща радара ни, защото е интригуваща бързо се превръща в материал.

\n

Какво послание бихте отправили към българките?

\n

По принцип не съм почитател на директните послания, но се надявам, че всеки месец успяваме по лек и забавен начин да излъчваме към читателките си мотивацията за повече самочувствие и смело посягане към възможностите, които ги заобикалят.

\n

Любим цвят, песен, вкус, място?

\n

Синьо, Romeo and Juliet на Dire Straits, вкус на пресни спагети с домати, чесън и босилек, Созопол.

\n

Любима готварска рецепта? Нещо, което обичате да приготвяте сама? (по възможност и самата рецепта)

\n

Много обичам да готвя – това е любимото ми занимание за свободното време, с което се разтоварвам. Обикновено нямам време да чета готварски книги и затова си измислям рецептите сама – по “вдъхновение”. от това, което ми хваща окото в магазина.

\n

Баница с пиле
1/2 пакет готови точени кори
2 едри пилешки бутчета
2 стръка праз
3-4 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица чили сос
2-3 скилидки чесън
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
1 жълтък и 1-2 супени лъжица кисело мляко за заливка

\n

Пилешките бутчета се сваряват до пълно омекване. Междувременно празът се нарязва, а чесънът се смачква. Бутчетата се обезкостяват и месото се накълцва на ситно – най-добре с пръсти. В голям тиган пържим най-напред праза, а когато омекне добавяме пилешкото и чесъна, доматеното пюре, соевия и чили сос. Опитваме и подправяме със сол и пипер. Не се притеснявайте, ако е малко по-пикантно и солено, защото корите ще го поемат. Оставяме да поври, така че да се получи гъста плънка без много излишна течност. Намазняваме правоъгълна тавичка и слагаме в нея една кора, сгъната на две. Поръсваме обилно с пилешката смес и добавяме втора двойна кора. Редуваме така докато плънката свърши. Намазваме последната кора със заливката от яйце и кисело мляко и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване (20-25 минути).

Коментирай