За каква професия мечтаехте като дете?
Мечтаех да стана “ченге”.
Какви са Вашите професионални амбиции сега?
Бих искала да се занимавам с дейност, която е обществено значима, т.е. нещо, от което да се вижда ползата за определени хора, да се вижда ползата от това, което върша.
Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Или се чувствате дискриминирана или улеснена от пола си?
Трудностите са доста – от жените се очаква да знаят и могат доста повече от мъжете, тъй като по презумпция се предполага, че не са подходящи за определени позиции – особено ръководни. Жените се очаква да са перфектни съпруги, добри домакини, грижовни майки, успешни деца – претворили в реалност мечтите на родителите си. Това се отнася и за мъжете, но не чак в такъв мащаб.
Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?
Всеки малък успех ме радва, но определено хубавото семейство и двете ми деца.
За кое отделяте повече време – за семейството или за професията си? Това го налагат обстоятелствата или е ваше решение?
В определени моменти се налага едно от двете да бъде пренебрегнато, но е въпрос на избор и вътрешно усещане. Също така трябва да се чувстваш добре от взетото решение, а не да изпитваш вина.
На какво искате да научите своите деца?
Да бъдат добри хора, колкото и банално да звучи. Да отстояват себе си и своите желания, амбиции и мечти. Да се интересуват от голямата картинка – света, хората, живота, природата, животните, вселената и т.н , а не само от тяхната микро средичка.
Какво послание бихте отправили към българките?
Да бъдат по-откровени със самите себе си, да не са толкова скромни, да бъдат едновременно силни и независими, както и женствени, слаби и уязвими.
Любим цвят?
Червено
Песен?
Нямам. Много са.
Вкус?
Обичам новите вкусове, имам за цел всяка седмица да опитвам по един нов плод, зеленчук, ястие, сок и др.
Място?
Софийският зоопарк. Морето.
Любима рецепта? Нещо, което готвите с удоволствие за семейството и приятелите си?
Не обичам да готвя – губи се много ценно време и все пак... обичам да приготвям китайска храна – варен ориз с подправки, запържено месо /пилешко/ с много подправки, зеленчуци и вино, докато изври и остане по-сухо. След това се смесват месото и зеленчуците с ориза и готово!