За каква професия мечтаехте като дете?
Странно, но като дете исках да стана стюардеса. Харесваше ми възможността да можеш да посетиш всяка точка на света. И досега желанието ми за пътуване е голямо и не ме притеснява липсата на твърда земя под краката ми.
Какви са Вашите професионални амбиции в момента?
Те са свързани с новите проекти, по които работя. Усилията ми ще са насочени към успешното им приключване.
Какво означава за вас специалната награда от конкурса "Млад мениджър" за 2005, която получихте от Фондация Еврика наскоро?
Това е престижна награда, конкуренцията беше сериозна. Състезавах се с управители, изпълнителни директори и мениджъри до 35-годишна възраст, които имат постижения през годината. Със сигурност мога да кажа, че това е едно от големите постижения в кариерата ми. За да изпъкне трудът на отдела, който ръководя, значи сме се справили добре.
Какво е за вас "качество" в живота, в ежедневието?
Качеството е категория, която се употребява много често и не винаги правилно. Поставят се определения, като тотално и абсолютно, без да се влага правилният смисъл. За мен в най-общия смисъл, това е съпоставка между начертана цел и получен резултат.
Има ли "сертификати за качество" на личността, на приятелството?
Сертификатите удостоверяват изпълнението на определени изисквания, стандарти. Когато става въпрос за личностни отношения, категории като приятелство, тук емоциите стоят над здравия разум и субективната оценка доминира над обективизма. Когато обаче един познат за нас става Приятел – това означава, че той е покрил нашите изисквания за приятелство и наричайки го по този начин, ние му даваме нашия Сертификат на доверие и взаимност.
Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Чувствате ли се дискриминирана или улеснена от пола си?
Не, не смятам, че професионализмът е функция на пола на специалиста. Трудностите, които съм имала в професионален план не са били в резултат от това, че съм жена, а са били продиктувани от обективните дадености на ситуациите. Не се чувствам дискриминирана, но и не мисля че жените сме облекчени по някакъв начин. В деловия и бизнес живота хората за мен са равнопоставени.
Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?
Трудно е да се определи кой е най-големият успех, защото всяка добре свършена работа и постигната цел е голям успех. Може би през времето , в което работя в Хранителна индустрия БЕЛЛА това е успешното реализиране на двата проекта по Програма САПАРД и разбира се защитеният съвсем наскоро сертификат по IFS, което е изключително постижение на целия екип на компанията, тъй като на първи сертификационен одит покрихме повече от 96% от изискванията на този най-труден международен стандарт за храните. Наградата, която получих от журито на Фондация Еврика и Сити маркет също е един от най-големите ми професионални успехи.
За кое отделяте повече време – за семейството или за професията си?
За съжаление за семейството си отделям малко време , не толкова, колкото би ми се искало. Това не означава, че работата и професията ми са на първо място. Просто в момента проектите, с които се занимавам изискват повече време. Въпреки това всяка свободна минута се стремя да бъда със съпруга ми и дъщеря ми Кармела.
Какво послание бихте отправили към българките?
Въпреки напрегнатото ежедневие, въпреки проблемите и неудачите , които понякога ни се струва че са много повече от хубавите моменти, да запазят позитивизъм, добро настроение и вяра в доброто.
Любим цвят?
бял. Според мен този цвят излъчва спокойствие и хармония.
Песен?
Силвия Кацарова – Топъл дъжд.
Място?
Стария Созопол – това е изключително място. Там човек може да се почувства част едновременно и от минало и от настояще.
Парфюм?
Cool water на Davidоff.
Вкус ?
Пикантния.
Любима рецепта? Нещо, което готвите с удоволствие за семейството и приятелите си?
бански кебап с Македонска наденица САЧИ – нареждат се в глинен съд с похлупак последователно ред сарми (предварително сварени в почти готов вид), ред нарязана на шайби македонска наденица САЧИ, ред сарми и т.н. Последният ред е сарми. Поставя се капакът и се пече на 100 C за 1,5 ч., Добър апетит.