Меркурий в Скорпион на 13 октомври – откриваме истини

Възможно е да бъдем и по-мнителни

12.10.2024г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Меркурий в Скорпион на 13 октомври - откриваме истини.Снимка: istock

Меркурий в Скорпион на 13 октомври - откриваме истини.Снимка: istock

На 13 октомври планетата на комуникацията, мисълта и технологиите – Меркурий, ще премине в знака на зодия Скорпион. Там той ще остане до 2 ноември. В астрологията Скорпионът е подвижният воден знак. Меркурий под влиянието на Скорпион означава, че стилът на общуване и гледна точка потенциално ще станат по-разследващи, потайни и търсещи интимност.

Какво можем да очакваме от транзита на Меркурий в Скорпион?

Тази планета влияе върху това как се свързваме с другите, изразяваме себе си и мислим. Така че, всички ние може да сме по-склонни да общуваме и да се ангажираме в други области на живота, управлявани от Меркурий, като пътуване и технологии. Фиксираният воден знак се управлява както от Марс, планетата на действието, енергията и секса, така и от Плутон, планетата на трансформацията, силата и контрола.

Свързани статии

Като се има предвид, че тези две планети оформят енергията на Скорпиона, лесно е да разберем защо хората, родени под влиянието на Скорпион са магнетични, интуитивни, интензивни и безстрашни. Те също са умели в разкриването на скрити истини. Когато Меркурий се движи през Скорпиона, ние сме склонни да бъдем по-емоционални, страстни и фокусирани върху изграждането на интимност. Скорпионът е толкова динамичен, колкото и дълбоко разследващ.

Ето защо апетитът ви за повърхностни разговори на повърхностно ниво може да е нулев през ноември. Общуването определено няма да е повърхностно. Тъй като Скорпионът е решителен, но също така и упорит зодиакален знак, може да ни е по-трудно да мислим гъвкаво.

Меркурий транзитира в Скорпион всяка година, но всички други планети се движат с различна скорост през зодиака. Срещите на планетата с други небесни тела варират от година на година.

Свързани статии

Меркурий се потапя в дълбините, когато влиза в страстния Скорпион. 

Разговорите, идеите и хората, които са повърхностни, няма да имат сила по време на транзита. За зодиакалния знак Скорпион е известно, че процъфтява в тъмното. Това е неговото царство на тайни и лъжи, въпроси и отговори, трансформация. Това е изключително любознателна зодия, която никога не се задоволява с това, което просто лежи на повърхността. Скорпионът знае, че истинските съкровища се намират, когато копаете малко по-дълбоко.

Свързани статии

Ето защо и ние ще имаме повече въпроси, ще търсим и скрити значения. Въпреки това, може да се окаже, че няма да сме доволни от това, което ще открием.

Когато Меркурий преминава през Скорпион, сякаш осветява всички най-тъмни части от нас. Ставаме по-наясно с нашите страхове и желания и начините, по които животите на другите влияят на нашия собствен.

Тъй като има риск да станем мнителни, да бъдем негативно мислещи, трябва да бъдем внимателни.

Коментирай