Баница с тиквички

Вкусна и пухкава

29.08.2016г. / 07 37ч.
Аз жената
1  пакет кори за баница 
2 яйца
50 г  разтопено краве масло
1  малка глава лук 
4-5  малки тиквички 
200 г  краве сирене 
½  връзка пресен магданоз 
2  скилидки чесън 
босилек
черен пипер 
сол
зехтин

1 пакет кори за баница 2 яйца 50 г разтопено краве масло 1 малка глава лук 4-5 малки тиквички 200 г краве сирене ½ връзка пресен магданоз 2 скилидки чесън босилек черен пипер сол зехтин

Настържете тиквичките на едрото ренде, без да ги белите и ги оставете да се отцедят добре в цедка. Загрейте ½ от маслото в тиган и задушете нарязаните на ситно чесън и лук. Добавете тиквичките и оставете докато омекнат. Овкусете със сол, черен пипер и босилек. Отстранете плънката от котлона и оставете да изстине напълно.

В отделна купа натрошете сиренето, заедно с двете разбити яйца и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте добре и добавете при изстиналите вече тиквички. Точените кори се намазват две по две с останалата част от маслото.

В единият край се слага от плънката и се навива на руло, което се увива на охлюв и се слага в средата на намаслена тавичка. По същият начин се правят рула и от другите кори, като всяко следващо руло се увива около предишното.

Намажете баницата със зехтин и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 30-35 минути. 

  • Може вместо краве сирене да използвате синьо сирене.
  • Ако сте фенове на месото, към тази баница, без проблем може да добавите нарязани на кубчета пилешки филенца.
  • След като извадите баницата от фурната, задължително поръсете с вода и завийте с кърпа. Така гарантирано ще имате свежа и пухкава баница.
  • Не е проблем към плънката да добавите и един настърган морков. 

Снимка: Анатолий Попов

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ирина ( преди 8 години )
Много вкусна стана баницата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар