1 пакет кори за баница 2 яйца 50 г разтопено краве масло 1 малка глава лук 4-5 малки тиквички 200 г краве сирене ½ връзка пресен магданоз 2 скилидки чесън босилек черен пипер сол зехтин
Настържете тиквичките на едрото ренде, без да ги белите и ги оставете да се отцедят добре в цедка. Загрейте ½ от маслото в тиган и задушете нарязаните на ситно чесън и лук. Добавете тиквичките и оставете докато омекнат. Овкусете със сол, черен пипер и босилек. Отстранете плънката от котлона и оставете да изстине напълно.
В отделна купа натрошете сиренето, заедно с двете разбити яйца и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте добре и добавете при изстиналите вече тиквички. Точените кори се намазват две по две с останалата част от маслото.
В единият край се слага от плънката и се навива на руло, което се увива на охлюв и се слага в средата на намаслена тавичка. По същият начин се правят рула и от другите кори, като всяко следващо руло се увива около предишното.
Намажете баницата със зехтин и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете около 30-35 минути.
Снимка: Анатолий Попов