Кьопоолу по селски с орехи

Вкусно и лесно за приготвяне

02.09.2016г. / 12 10ч.
Аз жената
2 патладжана
4-5 зелени чушки
3-4 скилидки чесън
1/2 връзка пресен магданоз
сол на вкус
зехтин и оцет на вкус

2 патладжана 4-5 зелени чушки 3-4 скилидки чесън 1/2 връзка пресен магданоз сол на вкус зехтин и оцет на вкус

Чушките и патладжаните се изпичат, след което се задушават в плик и се обелват. Нарязват се на ситно и се слагат в голяма купа. Към тях се добавят стритият чесън, магданозът, който трябва да е по-едро нарязан, сол, зехтин, оцет. Всичко се разбърква добре.

Покрийте купата с фолио и я поставете за около 30 минути в хладилник. Сервирайте с  хрупкав хляб. 

  • По желание, към кьопоолуто може да добавите и една шепа едро нарязани орехи.  
  • Снимка: Анатолий Попов

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Вяра ( преди 8 години )
Супер рецепта, ще се пробва! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Толик ( преди 8 години )
По желание, към кьопоолуто може да добавите и една шепа едро нарязани орехи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
..... ( преди 8 години )