Печено кисело зеле с наденица по унгарски

Рецепта от унгарската кухня

14.01.2018г. / 05 52ч.
Илияна Николова
500 г кисело зеле
1 глава лук, нарязана
3 наденици
1 чаша течна готварска сметана
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
4-5 лъжици олио
1 щипка сол
1 чаша ориз
1 чаша вода

500 г кисело зеле 1 глава лук, нарязана 3 наденици 1 чаша течна готварска сметана 1 щипка черен пипер 1 щипка червен пипер 4-5 лъжици олио 1 щипка сол 1 чаша ориз 1 чаша вода

Нарежете зелето и го запържете в тиган със сгорещено олио. Овкусете го с подправките и разбърквайте непрекъснато. Добавете му водата и оставете да покъкри.

В дълбока тенджера сварете и ориза за не повече от десетина минути. Подгответе лука и го запържете. Нарежете наденицата на едро. Отцедете ориза. В тавичка за печене смесете всички продукти, разбъркайте и полейте със сметаната. Печете в загрята на 250 градуса фурна за половин час.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Коментирай