Печено кисело зеле с наденица по унгарски
Рецепта от унгарската кухня
14.01.2018г. / 05 52ч.
Илияна Николова
500 г кисело зеле 1 глава лук, нарязана 3 наденици 1 чаша течна готварска сметана 1 щипка черен пипер 1 щипка червен пипер 4-5 лъжици олио 1 щипка сол 1 чаша ориз 1 чаша вода
Нарежете зелето и го запържете в тиган със сгорещено олио. Овкусете го с подправките и разбърквайте непрекъснато. Добавете му водата и оставете да покъкри.
В дълбока тенджера сварете и ориза за не повече от десетина минути. Подгответе лука и го запържете. Нарежете наденицата на едро. Отцедете ориза. В тавичка за печене смесете всички продукти, разбъркайте и полейте със сметаната. Печете в загрята на 250 градуса фурна за половин час.
Снимка: iStock
Опитайте още: