Пилешки филенца, мариновани с чесън и соев сос
Ароматни и хрупкави
16.09.2016г. / 17 20ч.
Аз жената
200 г пилешки филенца нарязани на средно тънки ивици 4 скилидки пресован чесън 2 с.л. соев сос 2 с.л. горчица 1/2 ч.ч. сок от лимон черен пипер на вкус галета
Най-напред мариновайте пилешкото месо за около един час. За да приготвите маринатата, в голяма купа комбинирайте соевия сос, горчицата и сока от лимон. След като месото се е мариновало трябва да го намажете със стритият чесън и да го оставите за още 30 минути.
В голяма чиния комбинирайте галетата с черния пипер. Оваляйте пилешкото филе и го изпържете в силно нагорещена мазнина. Отцедете върху домакинска хартия преди да сервирате.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: