Дробчета на тиган с кисели краставички

Бързи и лесни за приготвяне

30.09.2016г. / 17 10ч.
Аз жената
500 г пилешки дроб
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
5-6 кисели краставички
4-5 червени печени чушки
1/2 връзка пресен магданоз
150 мл доматено пюре
малко кафява захар
черен пипер 
сол
зехтин

500 г пилешки дроб 2 глави лук 2-3 скилидки чесън 5-6 кисели краставички 4-5 червени печени чушки 1/2 връзка пресен магданоз 150 мл доматено пюре малко кафява захар черен пипер сол зехтин

Дробчетата се измиват и нарязват на кубчета, а лукът и чесънът на едро, киселите краставички и чушките на ивици. Загрейте добре мазнината и задушете в нея лука и чесъна, след което добавете дробчетата. Ако има нужда налейте и малко вода.

Прибавете чушките и овкусете със сол и черен пипер. След пет минути сложете краставичките и доматеното пюре. Оставете да къкри на котлона, докато водата се изпари. Преди да сервирате поръсете ястието с наситнен магданоз.

Снимка: Анатолий Попов

    За да избегнете киселия вкус, може да добавите малко захар.

     

Опитайте още:

Коментирай