Дробчета на тиган с кисели краставички
Бързи и лесни за приготвяне
30.09.2016г. / 17 10ч.
Аз жената
500 г пилешки дроб 2 глави лук 2-3 скилидки чесън 5-6 кисели краставички 4-5 червени печени чушки 1/2 връзка пресен магданоз 150 мл доматено пюре малко кафява захар черен пипер сол зехтин
Дробчетата се измиват и нарязват на кубчета, а лукът и чесънът на едро, киселите краставички и чушките на ивици. Загрейте добре мазнината и задушете в нея лука и чесъна, след което добавете дробчетата. Ако има нужда налейте и малко вода.
Прибавете чушките и овкусете със сол и черен пипер. След пет минути сложете краставичките и доматеното пюре. Оставете да къкри на котлона, докато водата се изпари. Преди да сервирате поръсете ястието с наситнен магданоз.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: