За блата: 250 г брашно 1 яйце 125 г масло 3 с.л. вода сол За плънката: 200 г бекон на кубчета 100 г гъби, нарязани на ситно 1/2 глава лук 3 стръка зелен лук 3 скилидки чесън 2 печени чушки 5-6 черни маслини 4 яйца 100 г кашкавал на кубчета 200 г заквасена сметана черен пипер магданоз няколко листа целина
В купа комбинирайте брашното, маслото, солта, яйцето и водата. Омесете меко тесто. Увийте го в готварско фолио и го оставете в хладилника за 2 часа.
В тиган запържете леко бекона заедно с наситнения кромид, чесън и зелен лук. Добавете гъбите, печените чушки нарязани на жулиени, магданоза и целината нарязани на ситно. Овкусете със сол.
Отделно разбийте добре яйцата със сметаната и кашкавала и овкусете с черен пипер. Разточете полученото тесто на кора с дебелина 3 мм и го сложете в намаслена тавичка. Трябва да оформите стени с височина 3 мм. С вилица го набодете на няколко места и изпечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
След като изстине може да изсипете готовата плънка и залейте с млечната смес. Наредете маслините и запечете за още 30 минути.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: