Киш с бекон

За вашите специални моменти

07.10.2016г. / 12 40ч.
Аз жената
За блата: 
250 г брашно
1 яйце
125 г масло
3 с.л. вода 
сол

За плънката:
200 г бекон на кубчета 
100 г гъби, нарязани на ситно
1/2 глава лук 
3 стръка зелен лук
3 скилидки чесън 
2 печени чушки 
5-6 черни маслини 
4 яйца
100 г кашкавал на кубчета 
200 г заквасена сметана 
черен пипер 
магданоз 
няколко листа целина

За блата:  250 г брашно 1 яйце 125 г масло 3 с.л. вода  сол За плънката: 200 г бекон на кубчета  100 г гъби, нарязани на ситно 1/2 глава лук  3 стръка зелен лук 3 скилидки чесън  2 печени чушки  5-6 черни маслини  4 яйца 100 г кашкавал на кубчета  200 г заквасена сметана  черен пипер  магданоз  няколко листа целина

В купа комбинирайте брашното, маслото, солта, яйцето и водата. Омесете меко тесто. Увийте го в готварско фолио и го оставете в хладилника за 2 часа.

В тиган запържете леко бекона заедно с наситнения кромид, чесън и зелен лук. Добавете гъбите, печените чушки нарязани на жулиени, магданоза и целината нарязани на ситно. Овкусете със сол.

Отделно разбийте добре яйцата със сметаната и кашкавала и овкусете с черен пипер. Разточете полученото тесто на кора с дебелина 3 мм и го сложете в намаслена тавичка. Трябва да оформите стени с височина 3 мм. С вилица го набодете на няколко места и изпечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След като изстине може да изсипете готовата плънка и залейте с млечната смес. Наредете маслините и запечете за още 30 минути.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай