Ароматна баница с кайма и праз

За вашата трапеза

21.10.2016г. / 12 40ч.
Аз жената
1 пакет кори за баница
3 стръка праз
250 г телешка кайма
1 яйце
50 г краве масло
чубрица, черен пипер, зехтин, сол

1 пакет кори за баница 3 стръка праз 250 г телешка кайма 1 яйце 50 г краве масло чубрица, черен пипер, зехтин, сол

Загрейте добре олиото и задушете в него нарязания праз. След това добавете каймата и бъркайте докато се запържи. Накрая сложете подправките и махнете плънката от котлона, за да се охлади.

Когато сместа е охладена, разтопете маслото. Взимайте по две кори и ги намазвайте много добре с масло. В единия им край разпределете плънка, завийте на руло и ги подредете в кръгла тавичка, която предварително сте намазнили.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Снимка: Анатолий Попов

    Поръсете готовата баница с вода и завийте с кърпа, за да се задуши. Поднесете леко изстинала. 
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Веси ( преди 3 години )