Ароматна баница с кайма и праз
За вашата трапеза
21.10.2016г. / 12 40ч.
Аз жената
1 пакет кори за баница 3 стръка праз 250 г телешка кайма 1 яйце 50 г краве масло чубрица, черен пипер, зехтин, сол
Загрейте добре олиото и задушете в него нарязания праз. След това добавете каймата и бъркайте докато се запържи. Накрая сложете подправките и махнете плънката от котлона, за да се охлади.
Когато сместа е охладена, разтопете маслото. Взимайте по две кори и ги намазвайте много добре с масло. В единия им край разпределете плънка, завийте на руло и ги подредете в кръгла тавичка, която предварително сте намазнили.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Снимка: Анатолий Попов