Постни пълнени чушки с боб и маслини

Чудесна рецепта за Бъдни вечер

11.12.2017г. / 05 00ч.
Аз жената
8 сухи червени чушки
300 г боб от консерва (може и стар боб, който предварително сте сварили)
3 малки глави лук
3 скилидки чесън
150 г черни маслини без костилка
1 морков
сол и черен пипер на вкус
чубрица на вкус
олио

8 сухи червени чушки 300 г боб от консерва (може и стар боб, който предварително сте сварили) 3 малки глави лук 3 скилидки чесън 150 г черни маслини без костилка 1 морков сол и черен пипер на вкус чубрица на вкус олио

Предварително накиснете сушените чушки в топла вода за около 10-15 минути. Докато омекват във водата, нарежете лука, чесъна и моркова и ги задушете в мазнината. След като зеленчуците поомекнат може да добавите отцедения боб.

Разбъркайте добре и прибавете нарязаните маслини и подправките. След няколко минути махнете плънката от котлона и напълнете чушките. Наредете ги в глинена тавичка (или друга подходяща за печене). Прибавете малко количество вода и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Снимка: Анатолий Попов

Вижте още Разнообразни рецепти за пълнени чушки

Коментирай