-
Порции: 10
За да приготвите плънката:
Извадете каймата от наденицата. В голяма купа сложете нарязания на ситно лук, градинския чай и галетата. Добавете малко вряла вода и разбъркайте много добре. Прибавете каймата и овкусете със сол, черен пипер и горчицата.
За да приготвите пуйката:
Напълнете пуйката с плънката. Покрийте голяма тава с две кръстосани по диагонал парчета алуминиево фолио, достатъчно дълги, за да увиете пуйката.Поставете я върху фолиото. Намажете я цялата с масло и подправете със сол и черен пипер.
Покрийте пуешките гърди с резени бекон. След това завийте алуминиевото фолио, като го запечатите добре, но не много стегнато. Сложете тавата в най-ниската част на фурната и печете 40 минути на 220 градуса. После намалете градусите на 180 и печете още 3 часа.
За да приготвите картофите:
Картофите се измиват добре и се задушават на пара за около 10 минути. Обвийте всеки картоф с парче бекон и го завържете.След третия час печене, извадете пуйката от фурната, разтворете фолиото и отстранете бекона, за да може коричката на пуйката да се препече и да стане хрупкава.
Добавете картофите, увеличете температурата на 200 градуса, след което печете още 45 минути, като периодично поливате със соса от печенето. В случай, че пуйката вече е готова, преди да я разрежете на порции, оставете 30-40 минути на топло място върху затоплено блюдо.
Сосът от печенето сипете в тиган, отстранете излишната мазнина и сложете да къкри на тих огън. Прибавете нишестето и пилешкия концентрат. Варете, докато сосът се сгъсти и сервирайте в подходящ съд, за да може всеки да си добавя от соса към пуйката и картофите.
Снимка: iStock
Опитайте още: