Празничен сладкиш „Панфорте“

С богат вкус на ядки

27.12.2016г. / 10 00ч.
Аз жената
1 ч.ч. меко масло
2 жълтъка
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
1 ч.ч. шамфъстък, лешници или бадеми
щипка сол
пудра захар за поръсване

1 ч.ч. меко масло 2 жълтъка 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр 1 ч.ч. шамфъстък, лешници или бадеми щипка сол пудра захар за поръсване

В купа разбийте захарта и мекото масло. След това прибавете жълтъците и постепенно брашното, заедно със солта. Накрая сложете нарязания шамфъстък. Полученото тесто се разделя на две.

Едната част се разстила в намаслена квадратна/кръгла тавичка и отгоре се намазва с конфитюра. След това се добавя и останалата част от тестото. Печете на 200 градуса за около 40 минути или до златисто. Когато сладкишът изстине може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Коментирай