Празничен сладкиш „Панфорте“
С богат вкус на ядки
27.12.2016г. / 10 00ч.
Аз жената
1 ч.ч. меко масло 2 жълтъка 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр 1 ч.ч. шамфъстък, лешници или бадеми щипка сол пудра захар за поръсване
В купа разбийте захарта и мекото масло. След това прибавете жълтъците и постепенно брашното, заедно със солта. Накрая сложете нарязания шамфъстък. Полученото тесто се разделя на две.
Едната част се разстила в намаслена квадратна/кръгла тавичка и отгоре се намазва с конфитюра. След това се добавя и останалата част от тестото. Печете на 200 градуса за около 40 минути или до златисто. Когато сладкишът изстине може да го поръсите с пудра захар.
Снимка: iStock
Опитайте още: