Баница с точени кори

Като на баба

30.12.2016г. / 10 00ч.
Аз жената
За тестото:
600 г брашно
1 с.л. сол
1 с.л. захар 
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
300 мл хладка вода

За плънката:
500 г натрошено сирене
200 мл. олио

За тестото: 600 г брашно 1 с.л. сол 1 с.л. захар 1 с.л. олио 1 с.л. оцет 300 мл хладка вода За плънката: 500 г натрошено сирене 200 мл. олио

В голяма купа смесете водата, олиото, оцета и солта. Постепенно прибавете пресятото брашно и замесете тесто, което трябва да се получи меко. След това разделете полученото тесто на пет равни части и оформете от него топки.

Завийте ги в хавлиена кърпа и ги оставете така за около 30 минути. От всяка топка разточете тънка кора и поръсете всяка с малко олио и натрошеното сирене. Завийте корите на руло, след това на охлюв и подредете в намаслена тавичка.

Преди да изпечете баницата я залейте с олиото, което е останало. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Извадете баницата от фурната и я напръскайте с вода, завийте я с кърпа и я оставете да си почине за няколко минути.

Снимка: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай