Спанак с ориз на фурна

Бързо и лесно за приготвяне

06.01.2017г. / 13 00ч.
Аз жената
1 кг пресен спанак
1 ч.ч. ориз
100 г черни маслини
4 яйца
1 глава лук
1 морков
2-3 скилидки чесън
зехтин
черен пипер и сол
подправка чили кон карне
2 ч.ч. вода

1 кг пресен спанак 1 ч.ч. ориз 100 г черни маслини 4 яйца 1 глава лук 1 морков 2-3 скилидки чесън зехтин черен пипер и сол подправка чили кон карне 2 ч.ч. вода

Почистете и нарежете спанака на лентички. Нарежете на ситно моркова, лука и чесъна и ги задушете в мазнината с малко вода. Когато омекнат може да добавите спанака. Когато зеленчуците са добре задушени прибавете ориза, който сте премили с вода. Оставете на тих огън за 10-15 минути, докато оризът набъбне. Овкусете с подправките и маслините.

Прехвърлете сместа в тавичка и налейте 2 чаши вода.

Печете 15 минути на умерена температура. След това извадете тавата от фурната и с помощта на супена лъжица направете вдлъбнатинки. В тях чукнете по едно яйце и поръсете отгоре с подправка чили кон карне.

Отново запечете, докато белтъците на яйцата се втвърдят.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай