1 кг пресен спанак 1 ч.ч. ориз 100 г черни маслини 4 яйца 1 глава лук 1 морков 2-3 скилидки чесън зехтин черен пипер и сол подправка чили кон карне 2 ч.ч. вода
Почистете и нарежете спанака на лентички. Нарежете на ситно моркова, лука и чесъна и ги задушете в мазнината с малко вода. Когато омекнат може да добавите спанака. Когато зеленчуците са добре задушени прибавете ориза, който сте премили с вода. Оставете на тих огън за 10-15 минути, докато оризът набъбне. Овкусете с подправките и маслините.
Прехвърлете сместа в тавичка и налейте 2 чаши вода.
Печете 15 минути на умерена температура. След това извадете тавата от фурната и с помощта на супена лъжица направете вдлъбнатинки. В тях чукнете по едно яйце и поръсете отгоре с подправка чили кон карне.
Отново запечете, докато белтъците на яйцата се втвърдят.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: