Тиквеник с орехи и стафиди

Вкусен и лесен за приготвяне

10.12.2018г. / 05 00ч.
Аз жената
800 г тиква 
1 пакет готови кори
200 г кафява захар 
100 мл олио
150 г орехи
100 г стафиди

800 г тиква 1 пакет готови кори 200 г кафява захар 100 мл олио 150 г орехи 100 г стафиди

Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Задушете я в малко мазнина и захар, докато омекне и водата се изпари. След това намажете тавата за печене с мазнина и сложете 2 кори. Капнете няколко капки мазнина и поръсете с тиквата, захарта, орехите и стафидите.

Сложете две кори и направете същото, докато ви свършат съставките. Нарежете баницата на ромбоиди и я изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Когато е готова я извадете от фурната, напръскайте с малко вода и задушете с кърпа. Преди да сервирате, по желание поръсете с пудра захар.

Снимка: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай