Тиквеник с орехи и стафиди
Вкусен и лесен за приготвяне
10.12.2018г. / 05 00ч.
Аз жената
800 г тиква 1 пакет готови кори 200 г кафява захар 100 мл олио 150 г орехи 100 г стафиди
Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Задушете я в малко мазнина и захар, докато омекне и водата се изпари. След това намажете тавата за печене с мазнина и сложете 2 кори. Капнете няколко капки мазнина и поръсете с тиквата, захарта, орехите и стафидите.
Сложете две кори и направете същото, докато ви свършат съставките. Нарежете баницата на ромбоиди и я изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Когато е готова я извадете от фурната, напръскайте с малко вода и задушете с кърпа. Преди да сервирате, по желание поръсете с пудра захар.
Снимка: Анатолий Попов
Вижте още: